На 26 април ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.

...
На 26 април ще се проведе редовно заседание на Народното събрание.
Коментари Харесай

Парламентът се събира на редовно заседание

На 26 април ще се организира постоянно съвещание на Народното събрание. След като предишния четвъртък депутатите си гласоподаваха отмора във връзка празничния за мюсюлманите Рамазан Байрам в петък, в сряда народните представители ще възобновят работата си.

БГНЕС напомня, че те към този момент разполагат със собствен устав, който сигурно ще влезе като точка за гласоподаване и утвърждение в пленарната зала. Според него един път месечно ръководителят на Народното събрание ще събира ръководителите на непрекъснати комисии, с цел да координира активността им и да получава информация за законодателната активност в тях.

По време на съвещанието на Комисията за правене на правилника не беше утвърдено предлагането на " ИТН " да се обърне редът на работа на депутатите – съвещанията на комисии да се организират от 9 до 14 часа, а пленарните съвещания да са от 14 до 19 часа. Като претекст беше изтъкнато, че по този начин ще се предотврати отпадането на значими комисии поради удължение на работното време в зала.

Отхвърлена беше още една концепция на Има Такъв Народ - блиц контролът с министрите да се организира последните два часа на съвещанието в четвъртък, вместо в директно преди постоянния парламентарен надзор в петък.

Подкрепа не получи и предлагането на ПП-ДБ да бъде основана напълно нова комисия – по спорта. Така броят на непрекъснато настоящите комисии няма да се трансформира.

Депутатите записаха още, че всяка парламентарна група ще има право на до 10 нещатни сътрудника.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР